pattern 5

Case Study Nettencentrale Webshop

Van rommelig naar premium: het transformeren van een webshop voor sport- en transportnetten

Website Analytics

Nettencentrale had al een website, maar de eigenaar had een behoefte aan een sterker ontwerp en betere afbeeldingen. De bestaande website zag er niet professioneel uit en was moeilijk te gebruiken voor bezoekers.

Ook was de website rommelig en niet up-to-date, omdat er veel producten getoond werden die niet meer aangeboden werden.

Kortom, potentiële klanten konden gemakkelijk merken dat er niet veel tijd was besteed aan het design en het onderhouden van de webwinkel.

De Uitdaging

Er lag een grote kans voor Nettencentrale om zich te onderscheiden in hun markt door hun website te updaten naar een premium niveau. Dit was vooral een kans omdat veel concurrenten in de branche niet investeerden in gebruikersvriendelijke websites.

Dit betekende dat Nettencentrale dé beste keuze in hun niche kon worden door een professionele en makkelijk te gebruiken website te bieden aan bezoekers.

Het Belang

Onze Aanpak

Het probleem waarmee de eigenaar van Nettencentrale kampte, was dat zijn oude website gebouwd was door een andere partij, die geen tijd meer had om de website verder te verbeteren en te onderhouden.

Bovendien beschikte de bedrijfseigenaar niet over de vaardigheden om zelf een sterke webshop te ontwerpen; dit was simpelweg niet zijn vakgebied.

De situatie werd nog frustrerender toen er een fout op de site ontstond, waardoor ze geen bevestigingen van nieuwe bestellingen in hun e-mail ontvingen. Dit was cruciaal voor het verzenden van nieuwe bestellingen.

Omdat groei ook een belangrijk onderdeel van hun visie was, realiseerden ze zich dat ze het probleem met hun website niet langer konden negeren; er moest iets veranderen.

De klant was enthousiast over de door ons voorgestelde oplossing, een volledig op maat gecodeerde WooCommerce webshop die het ook mogelijk maakte om eenvoudig extra functionaliteiten toe te voegen, zelfs na de livegang van de site.

Deze oplossing stelde hen in staat om hun bedrijf gemakkelijk te laten groeien en uit te breiden, zonder dat ze werden belemmerd door technische beperkingen binnen de webshop.

Waarom een custom gecodeerde webshop?

De keuze voor een custom gecodeerde webshop heeft voordelen op de lange termijn. Bij een goedkopere basisoptie zou later veel meer programmeerwerk nodig zijn voor het toevoegen van extra functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld een CRM-integratie. Een op maat gecodeerde oplossing bespaart aanzienlijk in tijd en kosten bij toekomstige uitbreidingen die nodig kunnen zijn vanwege de groei van het bedrijf. Ook al presenteerden we verschillende prijsopties aan de klant, onze klant koos daarom toch voor de “futureproof” optie.

Direct na de start van het project hebben we het probleem met de e-mail opgelost, zodat de klant weer bevestigingen van nieuwe bestellingen in de mail ontving. Dit zorgde ervoor dat de klant nieuwe bestellingen kon blijven leveren tijdens de ontwikkeling van de nieuwe webshop.

Probleem opgelost
bij start project

Ons Proces

Bij de start van het project hebben we een wireframe opgesteld om te zorgen dat het proces dat de koper op de website doorloopt, vooral voor sportclubs, duidelijk en eenvoudig is.

We hebben veel tijd besteed aan ons gedetailleerde onderzoeksproces om een uniek concept te creëren waarbij sportclubs zich welkom voelen bij het bezoeken van de webwinkel.

Tegelijkertijd hebben we alle productafbeeldingen herontworpen en verbeterd, met als doel deze overal op de website gemakkelijk toegankelijk te maken voor bezoekers.

Om de conversie te verhogen, hebben we de 4 belangrijkste product subcategorieën direct onder de bovenkant van de website toegevoegd zodat bezoekers een duidelijk overzicht hebben en gemakkelijk hun keuze kunnen maken. Daarnaast zijn er twee hoofd productcategorieën met automatisch wisselende uitgelichte producten, die bezoekers direct een indruk geven van het productaanbod.

De nieuwe website is zeer gebruiksvriendelijk en bezoekers kunnen gemakkelijk vinden waar ze naar op zoek zijn. De hele productpagina is ook opnieuw ontworpen, met een logisch en gebruiksvriendelijk menu om met slechts enkele klikken producten in verschillende categorieën te vinden.

We hebben veel afzonderlijke productpagina’s samengevoegd tot één productpagina, door opties toe te voegen zoals kleur, net hoogte, net breedte, enz. Dit resulteerde in veel minder productpagina’s en een veel effectievere productpresentatie in vergelijking met de oude website. Om de verkoop te verhogen, hebben we ook suggesties toegevoegd voor gerelateerde producten die door andere klanten zijn gekocht.

Resultaat

We hebben Nettencentrale succesvol geholpen met het creëren van een nieuw, effectief ontwerp voor hun webshop, dat goed aansluit bij hun niche. Het is nu een website waarop het makkelijk is om een product te kopen.

De gemiddelde tijd die bezoekers op de site doorbrengen, namelijk de bezoekduur, is aanzienlijk toegenomen. Website Analytics toont aan dat de gemiddelde bezoekduur vóór ons herontwerp 3 minuten en 0 seconden was. Na het herontwerp is dit gestegen naar 4 minuten en 28 seconden. Het bouncepercentage was met het oude ontwerp 61,58%. Na het herontwerp is dit verlaagd naar 32,86%.

Ook na de lancering blijven wij samenwerken met de klant, wat betekent dat wij snel veranderingen kunnen implementeren wanneer dat nodig is (zoals de recent toegevoegde Feyenoord Netten-banner om een nieuw product te promoten). Dankzij onze voortdurende samenwerking kan onze klant zonder problemen blijven groeien.

Op zoek naar een op maat gemaakte webshop voor jouw online winkel? Wij kunnen je ontzorgen. Wij luisteren naar jouw ideeën en doelen en adviseren je hoe je het beste het gewenste resultaat kunt bereiken. Neem contact met ons op en laten we samen werken aan de ontwikkeling van jouw webshop.

Testimonial

Still need to ask for testimonial to the client.