pattern 5

Case Study Mintt Website

Een sterk merkimago creëren in de uitzendbranche

Live URL: https://mintt.nl/

Remco Eversdijk

Mintt – Mensen in Top Team B.V.

“ESight Studio heeft onze website compleet getransformeerd met hun deskundige benadering van uitstraling en gebruiksgemak. Hun beschikbaarheid is uitstekend en ze voeren wijzigingen heel snel door. Bovendien onderhouden ze proactief contact met ons om ervoor te zorgen dat alles optimaal functioneert en doen ze suggesties voor verdere verbeteringen. Dit is ideaal voor ons, omdat het ons in staat stelt om continu te blijven groeien en verbeteren.”

Voor onze klant Mintt was het vanwege een wijziging in de regelgeving noodzakelijk geworden om een aparte onderneming op te zetten als uitzendbureau voor personeelsbemiddeling en detachering. Deze verandering resulteerde in de dringende behoefte aan een professionele website waar werkzoekenden gemakkelijk een baan konden vinden.

Mintt stond voor een uitdaging: ze hadden de expertise niet om een nauwkeurig ontworpen website te maken die zowel gebruiksvriendelijk als aantrekkelijk was. Daar komt nog bij dat de uitzendbranche een ongunstig imago heeft, waarbij het vaak wordt gezien als een industrie die enkel gericht is op winst. Mintt wilde het doorgaans negatieve imago van de uitzendbranche doorbreken en in plaats daarvan een beeld creëren van een open organisatie, wat overeenkomt met hun kernwaarden van eerlijkheid en transparantie.

Deze uitdaging werd nog complexer doordat de website volledig vanaf nul opgebouwd moest worden. Er was geen bestaande website die als basis kon dienen, dus moest een geheel nieuw concept bedacht en gerealiseerd worden. Daarnaast was er een dringende behoefte aan het opzetten van een e-mailinfrastructuur voor belangrijke communicatie rondom de lancering van het uitzendbureau.

De Uitdaging

Voor Mintt was het cruciaal om zich als een sterke speler in de uitzendbranche te vestigen. Een uiterst professionele website was daarom niet alleen een toevoeging, maar een absolute noodzaak. De website moest dienen als een belangrijke hub voor beide werkzoekenden en opdrachtgevers, waarbij een onjuiste opzet potentieel relaties met werknemers en klanten kon schaden en een negatieve invloed kon hebben op de groeiplannen van Mintt.

Het Belang

Onze Aanpak

We hebben Mintt geholpen om deze uitdagingen te overkomen. We hebben een website gebouwd die een uniek concept uitstraalt, een gevoel van eenheid en vertrouwen oproept, en de juiste informatie op een gestructureerde manier presenteert aan het juiste publiek – of dit nu werknemers, opdrachtgevers of andere belanghebbenden zijn.

Uniek Concept: Het concept van de website is geïnspireerd door het idee van een treinstation. Net zoals een treinstation een vertrekpunt is voor reizigers naar verschillende bestemmingen, is de website van Mintt ontworpen als een station waar bezoekers aankomen om de juiste kansen te vinden die hen leiden naar hun volgende bestemming. Dit symboliseert het begin van een nieuwe fase in hun carrière of zakelijke reis.

We hebben dit bereikt door diepgaand onderzoek te combineren met creatieve concepten die bezoekers een warm welkom bieden en de nadruk leggen op vooruitgang en het opbouwen van langdurige relaties. Om dit gevoel van saamhorigheid te versterken, adviseerden we over een professionele fotoshoot en gaven instructies voor de uitvoering ervan.

Daarnaast hebben we een innovatief en interactief inschrijfformulier ontworpen dat opvalt en een belangrijke rol speelt op de website. Dit formulier helpt werkzoekenden om eenvoudig de stappen van het sollicitatieproces te doorlopen op een speelse, unieke manier die verfrissend is voor de werkzoekende. 

Binnen enkele uren na ons gesprek met de klant en de bevestiging om de website te gaan bouwen, hebben we de e-mail van het bedrijf onmiddellijk opgezet. Hierdoor konden ze meteen beginnen met het versturen en ontvangen van e-mails.

Resultaat

Sinds de lancering van hun nieuwe website merkt de klant een duidelijk positief effect. Hoewel het moeilijk is om specifieke verbeteringen in cijfers uit te drukken, is het duidelijk dat de website een belangrijke rol speelt in hun succes. Ze ontvangen vaak positieve reacties van nieuwe medewerkers die de website bezochten voordat ze bij het bedrijf kwamen werken.

De klant is erg tevreden over ESight Studio vanwege onze expertise in het creëren van een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website. Ze waarderen vooral de snelle beschikbaarheid van ESight Studio en ons vermogen om snel aanpassingen te maken.

Het is duidelijk dat een professioneel uitziende website bijdraagt aan het imago en de zichtbaarheid van het bedrijf. Dit wordt bevestigd door de vele positieve reacties – mensen vinden de website aantrekkelijk en goed vormgegeven.

Met de ondersteuning van ESight Studio kan de klant zich concentreren op hun kernactiviteiten en erop vertrouwen dat hun website in goede handen is.

De nieuwe website heeft ook geleid tot meer zichtbaarheid in de regio en heeft geholpen een sterk merkimago op te bouwen. De klant merkt op dat de website hen helpt om de juiste mensen aan te trekken. Daarnaast is er een duidelijke toename in de betrokkenheid van bezoekers op de website te zien.

Kortom, de nieuwe website van ESight Studio heeft een positieve invloed gehad op de groei en het succes van de klant.

Geïnspireerd door het succesverhaal van Mintt? Wil jij ook zulke resultaten voor jouw bedrijf? Bij ESight Studio brengen we jouw visie tot leven. Samen werken we aan het versterken van jouw online aanwezigheid.

Neem contact op en laten we starten met het versterken van jouw online succes.